Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Голова Нацбанку підтвердив намір регулятора обмежити перекази з картки на картку

Реклама

Нацбанк введе обмеження для переказів з картки на картку. Наразі проводяться обговорення цього питання з волонтерами. Про це заявив Голова НБУ Андрій Пишний під час засідання фінансового комітету Верховної Ради, передає РБК-Україна.

"Зараз у нас триває фаза обговорення цього питання з волонтерами. Ми хочемо, щоби політика, яку НБУ реалізовує в цьому непростому з точки зору суспільного сприйняття питанні, була максимально зрозумілою і сприймалась тими, хто сьогодні відчуває певну тривогу щодо цього рішення", - зазначив Пишний.

За його словами, представники НБУ "зараз на другій ітерації обговорення з волонтерським середовищем, збираємо їхні позиції, аналізуємо".

"Але ми стійкі в своєму намірі знайти рішення цієї непростої, але небезпечної проблеми", - наголосив очільник НБУ.

Нагадуємо, наприкінці травня поточного року з'явилась інформація про те, що Нацбанк готує проєкт рішення щодо обмеження карткових переказів і запровадження граничних лімітів переказу грошей з карти на карту між фізичними особами (так звані операції р2р, person-to-person), відповідно до якого ліміти на вихідні р2р-перекази можуть скласти 100 000 грн та 30 операцій на місяць для одного рахунку.

Вся інформація для твоєї компанії - тепер в єдиному продукті LIGA360. Збільшуй швидкість виявлення бізнес-ризиків: правових, регуляторних, санкційних, репутаційних, судових, фінансових, договірних. Замов презентацію прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини