Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати пропонують дозволити всім підприємствам бронювати 30% військовозобов'язаних працівників

Реклама

У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт № 11468, яким пропонується надати усім українським компаніям, які легально працюють та не мають податкових боргів, право на бронювання 30% військовозобов'язаних співробітників.

Як зазначається у пояснювальній записці до законопроєкту, його головною метою є розширення кола військовозобов'язаних, які підпадуть під бронювання. Це дозволить не лише підприємствам, а й фізичним особам-підприємцям, що здійснюють свою діяльність у різних сферах економічної діяльності країни, бронювати своїх військовозобов'язаних працівників на період мобілізації та на воєнний час.

Так, відповідно до проєкту Закону, бронюванню підлягають військовозобов'язані, які працюють у суб`єктів господарювання будь-якої організаційно-правової форми, при відсутності у таких суб'єктів податкового боргу, заборгованості щодо сплати єдиного внеску або іншої платіжної заборгованості, контроль за сплатою яких здійснюється контролюючими органами, у кількості не більше 30 відсотків військовозобов'язаних працівників, які перебувають у трудових відносинах з такими суб'єктами та які уточнили свої облікові дані стосовно їх бронювання через електронний кабінет призовника, військовозобов'язаного, резервіста або у територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки за місцем свого перебування або знаходження.

Зазначені норми пропонується поширити на працівників, які перебувають станом на 01 січня 2024 року у трудових відносинах з суб'єктами господарювання, що здійснює бронювання військовозобов'язаних.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини