Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 1 січня 2025 року діятимуть нові правила отримання ліцензії на підакцизні товари

Реклама

З 27 липня 2024 року набрав чинності Закон від 18 червня 2024 року № 3817-IX «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, спиртових дистилятів, біоетанолу, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, тютюнової сировини, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального», а з 1 січня 2025 року набере чинності його розділ VII «Ліцензування» згідно з п. 1 розділу XII «Прикінцевих положень». Про це повідомляє Головне управлінні ДПС у Львівській області.

Відповідно до пункту 1 статті 42 «Право на отримання ліцензії» розділу VII Закону № 3817-IX ліцензії на право провадження відповідного виду господарської діяльності надаватимуться за таких умов:

1) реєстрації або взяття на облік суб'єкта господарювання у податкових органах;

2) повідомлення таким суб'єктом господарювання про об'єкти оподаткування і об'єкти, пов'язані з оподаткуванням, через які здійснюватиметься відповідний вид ліцензійної діяльності, відповідно до вимог п. 63.3 ст. 63 Податкового кодексу;

3) проходження електронної ідентифікації онлайн в електронному кабінеті з дотриманням вимог Закону «Про електронну ідентифікацію та електронні довірчі послуги» і здійснення листування з контролюючим органом через електронний кабінет відповідно до прийнятої контролюючим органом заяви про бажання отримувати документи через електронний кабінет.

Податківці нагадали, що «Заяву про бажання отримувати документ через Електронний кабінет» можна заповнити у режимі «Введення звітності» електронного кабінету і подати її до податкового органу за посиланням.

Ознайомитись з чинними редакціями НПА, порівняти редакції та побачити заплановані зміни - можна у новій LIGA360. А ще оцінити весь масив пов'язаних документів: судової практики, аналітики тощо. Замовте презентацію LIGA360 для себе.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини