Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Українські виробники отримали можливість реєструвати географічні зазначення

Реклама

Українські виробники, чия продукція має особливу якість завдяки своєму географічному походженню, отримали можливість зареєструвати географічні зазначення за чітко регламентованою процедурою.

Відповідні оновлені правила реєстрації географічних зазначень в Україні були затверджені наказом Мінекономіки та набули чинності 16 серпня 2024 року, повідомляє пресслужба міністерства.

«Використання географічних зазначень не лише підкреслює унікальність українських продуктів, але й сприяє розвитку наших аграрних регіонів. Це допомагає зберегти традиції та знання, що передавалися місцевими виробниками з покоління в покоління», - зазначив заступник Міністра економіки Віталій Кіндратів.

Документом встановлюються чіткі вимоги до реєстрації географічних зазначень для сільськогосподарських товарів, харчових продуктів та спиртних напоїв. У ньому детально описано, хто має право на реєстрацію, які документи необхідно подати, і як оформити специфікацію товару.

Нові правила адаптовані до регламентів Європейського Союзу. Це означає, що українські географічні зазначення тепер можуть бути офіційно визнані і захищені на території ЄС.

Довідково:

Географічне зазначення - це назва місця, яка вказує на походження товару з певного регіону і підтверджує його особливі властивості, репутацію або характеристики, що залежать від цього місця. Наприклад, це може бути, наприклад, відомий сорт вина або місцевий сир, який виготовляється тільки в певному регіоні.

Ознайомитись з чинними редакціями НПА, порівняти редакції та побачити заплановані зміни - можна у новій LIGA360. А ще оцінити весь масив пов'язаних документів: судової практики, аналітики тощо. Замовте презентацію LIGA360 для себе.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини