Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Пільгове кредитування бизнесу: розпочався прийом проєктів для участі у програмі UIF

Реклама

У вересні 2024 року в Україні офіційно розпочався прийом заявок від бізнесу для участі у програмі Ukraine Investment Framework. Про це повідомила Перша віцепрем'єр-міністерка - Міністерка економіки Юлія Свириденко під час заходу "Економічна політика України. Відновлення під час війни", передає Укрінформ.

«Бізнес може отримати пільгове кредитування від UIF, яке в свою чергу покривається від Єврокомісії. Ми домовилися з нашими колегами від ЄС, що обов'язкова сума з цієї гарантії - 15% піде на підтримку малого та середнього бізнесу, 20% піде на фінансування зелених проєктів і 25% - на фінансування державного сектору економіки», - розповіла Свириденко.

За її словами, основними секторами для інвестування визначено енергетику, критичні матеріали, транспорт, промисловість, агропродовольчий сектор та IT-галузь.

Збір пропозицій від бізнесу для участі в програмі вже розпочався. Підприємці, зацікавлені у отриманні пільгового фінансування, можуть подавати свої проєкти на розгляд.

Довідково:

"Ukraine Investment Framework - це інструмент пільгового кредитування та залучення інвестицій обсягом 9,3 млрд євро, який є складовою Ukraine Facility. Завдяки різноманітним інструментам розподілу ризиків, змішаному фінансуванню та грантам UIF сприятиме залученню близько 40 млрд євро в українську економіку в наступні роки.

Хочеш дізнатися секрети успішної роботи з інформацією? Замов презентацію нової LIGA360. Дані та джерела для всієї команди: топменеджерів, юристів, бухгалтерів, комплаєнс-фахівців і не тільки.

Зараз діє Special program для рішення LIGA360. Поспіши замовити для своєї компанії.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини