Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада позбавила Держпраці окремих повноважень

Реклама

Верховна Рада прийняла в цілому урядовий законопроєкт № 9219 щодо розмежування повноважень центральних органів виконавчої влади у сферах промислової безпеки, охорони праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, державного гірничого нагляду, державного нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення. Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Законопроєкт був розроблений з метою розмежування політик промислової безпеки, охорони праці, поводження з вибуховими матеріалами, здійснення державного гірничого нагляду. Це дозволить перерозподілити та оптимізувати функції між відповідними центральними органами виконавчої влади.

Ним, зокрема, іншим органам передаються такі функції Держпраці:

· реєстрації та обліку великотоннажних транспортних засобів та інших технологічних транспортних засобів - до МВС;

· контролю за дотриманням законодавства про рекламу (щодо змісту реклами про вакансії ) - до Держпродспоживслужби.

Крім того, для дотримання принципу неприпустимості дублювання повноважень органів державного нагляду (контролю) з одного й того самого питання, Держпраці не проводитиме технічне розслідування обставин та причин виникнення аварій, пов'язаних з використанням газу в побуті.

LIGA360 змінює роботу державних органів. Бачити інформаційну картину дня на 360. Мати всі офіційні джерела під рукою. Ухвалювати ефективні рішення й контролювати ризики. Замов презентацію за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини