Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Призупинення бронювання може призвести до дефіциту товарів - Асоціація ритейлерів

Реклама

Асоціація ритейлерів України вважає, що призупинення бронювання несе високі ризики для роботи торговельних підприємств та закликає Уряд автоматично продовжити бронювання працівників, що закінчується, на 60 днів. Про це йдеться у заяві асоціації.

«Враховуючи складні умови воєнного часу, будь-яка втрата ключових співробітників ставить під загрозу продовольчу безпеку країни, адже саме галузь ритейлу забезпечує населення необхідними товарами першої необхідності та продуктами харчування», - зазначають у бізнес-спільноті.

В Асоціації наголошують, що призупинення процедури бронювання працівників створює високі ризики для роботи торговельних підприємств, що може призвести до перебоїв у постачанні товарів, дефіциту основних продуктів харчування та загрози для продовольчої безпеки на національному рівні.

Повідомляється, що у деяких випадках система електронного бронювання через портал «Дія» мала затримки у розгляді запитів, які тривали іноді більше трьох діб. Тому, на думку ритейлерів, надзвичайно важливо, щоб період аудиту не створив додаткових перешкод у бронюванні працівників на ключові посади, а призупинення процедури бронювання до 15 листопада є неприпустимим у таких умовах.

Крім того, асоціація висловила стурбованість з приводу можливих корупційних ризиків, які може нести так званий «аудит» підприємств та вбачає у такій процедурі небезпеку для прозорості процесу та справедливого підходу у питанні «обгрунтованості» бронювання працівників.

"Корупційні зловживання можуть призвести до неправильних пріоритетів під час бронювання, що ще більше загострить кризу в галузі ритейлу та у постачанні харчових продуктів", - наголошується у заяві.

У зв'язку з цим, Асоціація ритейлерів закликає Уряд терміново розглянути можливість автоматичного продовження чинних бронювань на 60 днів для всіх критично важливих працівників компаній на час проведення «аудиту», у яких бронювання закінчуються у період з 17 жовтня по 20 листопада 2024 року.

На думку бізнес-спільноти, такий крок допоможе зберегти безперервність процесів, необхідних для забезпечення продовольчої безпеки України, а також уникнути можливих перебоїв у постачанні товарів першої необхідності.

Нагадаємо, автоматично продовжити на 60 днів чинні бронювання, дія яких закінчується під час проведення аудиту критично важливих для економіки підприємств, також закликала Європейська Бізнес Асоціація.

Про бронювання і військовий облік у практичній площині - дізнавайтесь у новій LIGA360. Свіжа аналітика, практика правозастосування, судова практика та роз'яснення держорганів на одній платформі. Замовте презентацію менеджера прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини