Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Діяльність Держекоінспекції в портах потрапила під критику

2 серпня 2018, 15:37
205
0
Реклама

Комітет з логістики Європейської бізнес асоціації (ЄБА) в офіційній заяві висловив занепокоєння діями представників Державної екологічної інспекції при здійсненні контролю в портах Чорного моря та ставить питання про їх законність.

Йдеться про перевищення, на думку представників ЄБА, повноважень працівниками Держекоінспекції при перевірці наявності на судні чинного Свідоцтва про запобігання забруднення з суден, передбаченого нормами міжнародних угод, до яких приєдналась Україна (Конвенція МАРПОЛ 73/78). Мова йде про вимагання відбору проб для лабораторного аналізу, який не передбачений чинним законодавством. Результатом таких дій, на думку асоціації, є безпідставні затримки суден, зриви контрактів на поставки експортної продукції та значні фінансові збитки.

До критики дій контролюючого органу також долучилась Одеська облдержадміністрація, очільник якої 31 липня направив на ім'я Прем'єр-міністра лист, у якому йдеться про корупційну діяльність Держекоінспекції у портах Чорного моря, що призводить до негативних наслідків для України.

Наявна інформація й про те, що деякі міжнародні бізнес-інституції не рекомендують судновласникам заходити в українські порти, або ж закладати у договорах фрахтування спеціальні «мотиваційні» платежі для українських інспекторів.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини