Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Прокуратура нагадує, що орендоване держмайно треба вчасно повертати

10 липня 2018, 10:41
160
0
Реклама

Генеральна прокуратура повідомила про один із земельних спорів, де правоохоронцям довелося вдатися до судового захисту інтересів держави в межах оренди державних земель лісу господарюючим суб'єктом. Він, будучи орендарем 10 тис. гектарів лісогосподарської землі, розташованої на території 17 сільрад Рівненській області, після закінчення строку оренди не поспішав повертати ліс державі.
У цю ситуацію була змушена втрутитися прокуратура шляхом подачі позову про повернення в розпорядження держави за актом прийому-передачі лісових земельних ділянок вартістю близько 293 млн грн. Господарський суд Рівненської області визнав позовні вимоги обґрунтованими і задовольнив їх.
Таким чином, щоб уникнути позову від прокуратури, орендарям державної землі до моменту завершення договору варто стежити за своєчасним вирішенням питання про продовження оренди або повертати землю вчасно. Крім того, при вирішенні будь-яких земельних питань контроль з метою оперативної реакції на будь-які помилки або навмисні незаконні дії варто доповнити відстеженням змін в реєстрі нерухомості за допомогою електронних засобів.
Таку можливість надає спеціальний сервіс «SMS-Маяк», запущений на технічній базі «ЛІГА:ЗАКОН». З його допомогою про зміни в реєстрі нерухомості можна оперативно дізнатися SMS-повідомленням, електронним листом, а також повідомленням в кабінеті користувача.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини