Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Піратський майнинг криптовалют набирає обороти

2 липня 2018, 13:59
188
0
Реклама

У звіті, опублікованому в кінці червня, один зі світових лідерів антивірусного програмного забезпечення американська компанія McAfee проаналізувала ситуацію з вірусами, шкідливими програмами, вірусами-вимагачами і іншими кіберзагрозами. Головною тенденцією назване вибухове зростання кріптоджекінга - прихованого використання комп'ютера або іншого пристрою для майнінгу (генерування) криптовалют в фоновому режимі. З початку року такі програми, показавши зростання в 629%, стали популярнішими попереднього «лідера» - вірусів-вимагачів ransomware (спад на 32%).
«У першому кварталі з'явилися нові дані про складні кібератаки на державному рівні, метою яких стають не тільки користувачі, але і корпоративні системи по всьому світу, - говориться в звіті. - Зловмисники демонструють значний рівень технічних інновацій і швидкості дій». За підсумками першого кварталу McAfee зафіксувала 2,9 млн шкідливих програм для прихованого майнінгу, тоді як в четвертому кварталі 2017 року їх було 400 тис.
Ще однією серйозною загрозою стає крадіжка криптовалюти за допомогою хакерських атак. Повідомляється, що відоме кібер-угруповання Lazarus організувало масштабну атаку HaoBao на комп'ютери користувачів, які мали необережність відкрити програму з отриманого електронного листа.
McAfee також повідомляє, що за підсумками першого кварталу найбільше зростання кібератак (на 70%) відзначено у відношенні компаній і організацій, що працюють в сфері медіа. Але за кількістю атак ця сфера замикає першу «десятку». Найбільш з тих, яких атакували, стали суб'єкти охорони здоров'я (зростання на 47%). Зловмисники атакують їх вірусами-вимагачами, і в ряді випадків компанії були змушені платити викуп, щоб продовжити роботу своїх комп'ютерних систем. На 40% зросли кібератаки проти освітніх установ і компаній, що працюють в цій галузі.
За квартал зростання загального числа інцидентів безпеки склало 41%. Кількість виявлених шкідливих програм для мобільних пристроїв зросла на 10%.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини