Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Верховний суд нагадав Антимонопольному комітету про межі його повноважень

23 червня 2018, 14:58
265
0
Реклама

Суть справи: компанія «Тедіс Україна» звернулася до Господарського суду Києва з позовом до АМКУ про визнання недійсним та скасування рішення про порушення законодавства про захист економічної конкуренції та накладення штрафу. Суд в задоволенні позову відмовив, апеляційний господарський суд залишив це рішення без змін.
Однак Касаційний суд в складі Верховного суду рішення попередніх інстанцій змінив, скорегувавши резолютивну частину. У неї внесений пункт, що рішення АМКУ визнано недійсним в частині таких слів: «що має базуватися на аналізі співвідношення прибутковості і витрат по кожному напрямку діяльності, виділяючи, зокрема реалізацію кінцевим споживачам і реалізацію на умовах самостійного вивозу».
Мотивуючи свій висновок, колегія суддів виходила з того, що у АМКУ немає законних повноважень давати компаніям вказівки з таких питань їх господарської компетенції, як аналіз співвідношення прибутковості і витрат по кожному напрямку діяльності. Компанія, якою зобов'язали припинити порушення законодавства про захист економічної конкуренції, має право сама визначитися з шляхом (способами) такого припинення.
Детальніше про це - див. постанову Верховного суду від 19.06.2018 у справі №910/3047/17.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини