Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Тепер банки готуватимуть звіт про управління ризиками у фінмониторингу щорічно, а не щоквартально

11 червня 2018, 11:51
186
0
Реклама

З 9 червня банкам слід враховувати в роботі нововведення в оцінці системи управління ризиками. Зокрема, Нацбанк, з метою поліпшення якості оцінки, змінив форму звіту з управління ризиками в сфері фінансового моніторингу. Крім того, такий звіт тепер потрібно подавати щорічно, а не щокварталу, як було досі.
Також, регулятор визначив новий алгоритм дій в разі виявлення під час виїзної перевірки ризикових фінансових операцій, висновок про які не може бути сформульовано в довідці про виїзну перевірку (без проведення додаткових консультацій). Тепер в довідці описуватиметься суть виявлених фінансових операцій з докладною констатацією відповідних фактів, а копії підтверджуючих документів повинні долучатися до матеріалів перевірки. Надалі перевірка виявлених фактів буде продовжена в безвиїзному порядку.
Такі нововведення передбачені постановою НБУ від 05.06.2018 № 59, якою були внесені зміни до Положення про порядок організації та проведення перевірок з питань запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдженню зброї масового знищення.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини