Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вказуючи на продукті «натуральний», виробник повинен підтвердити цю інформацію

5 червня 2018, 14:58
343
0
Реклама

У травні Верховний суд розглянув справу № 902/474/16. Згідно з фабулою, виробник маніпулював інформацією про високу якість харчового продукту, з чим Антимонопольний комітет категорично не погоджувався.

У рекламі та на упаковці розміщувалася інформація про склад продукту, яка, як з'ясувалося в ході розгляду справи, не відповідала дійсності. Використане виробником формулювання «тільки натуральне 100%» передбачає, що продукт узятий з природи і знаходився там у вільному стані. Така характеристика не дає споживачеві достовірну і точну інформацію про походження, склад, спосіб виробництва, обробку. Виробник не зміг підтвердити унікальність продукту і походження його складових порівняно з конкурентними товарами.

Верховний суд погодився з судами нижчих інстанцій в тому, що маркування повинно надавати споживачеві максимум достовірної інформації. А напис «тільки натуральне 100%» і малюнок рогатої худоби такій вимозі не відповідає. Згідно Закону «Про захист від недобросовісної конкуренції»поширення інформації, що вводить в оману, - це повідомлення неповних, неточних, неправдивих відомостей (у тому числі, шляхом замовчування фактів і неточних формулювань), які впливають на наміри купити цей товар. Відповідно, АМК справедливо визначив дії виробника як антиконкурентні, такі, що суперечать Законам «Про захист від недобросовісної конкуренції» і «Про захист економічної конкуренції.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини