Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Користування комунальною землею після закінчення строку оренди і з порушенням мети загрожує позовом від прокуратури

23 травня 2018, 09:15
197
0
Реклама

Прокуратура Києва повідомила про повернення з незаконного користування земельної ділянки комунальної власності, раніше наданої приватній особі для будівництва офісно-готельного комплексу з торгово-розважальними закладами і паркінгом.
Приводом для прокурорського позову стало відразу два вагомих чинники. По-перше, строк дії договору давно закінчився, але приватна структура не поспішала звільняти ділянку. По-друге, заявлені будівельні роботи так і не почалися, а на території були розміщені тимчасові торговельні споруди.
В результаті суд погодився з доводами прокурора про наявність тут порушень земельного законодавства та зобов'язав відповідача повернути ділянку, перед цим звільнивши його від розміщених споруд.
Нагадаємо, запуск державою електронних реєстрів відкрив можливість додаткового контролю власниками нерухомості всіх операцій з їх майном, що підлягають держреєстрації. Про зміни в реєстрі можна оперативно дізнатися SMS-повідомленням, електронним листом, а також повідомленням в кабінеті користувача за допомогою спеціального сервісу «SMS-Маяк», запущеного на технічній базі «ЛІГА:ЗАКОН». Такий контроль дозволяє організувати ефективний антирейдерський захист в силу оперативності та кількох способів повідомлення власника нерухомості про будь-які зміни реєстрового запису.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини