Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кибератаки: реакція на них все ще сильно запізнюється

22 травня 2018, 11:56
181
0
Реклама

Днями американська компанія Verizon опублікувала звіт про кіберзагрози за останні 12 місяців, який складений на основі інформації про 53308 інцидентів, 2216 підтверджених випадків порушень даних, що відбулися в 65 країнах.
Найбільш часто кібератак піддавалися бази даних (19,6%), POS-термінали (15,8%), контролери POS (15,8%) і веб-додатки (13,7%).
87% випадків порушень даних вимагали реакції, вимірюваної хвилинами, але така була тільки в 3% випадків, а 68% таких порушень залишалися невиявленими протягом декількох місяців і більше.
Більшість кібератак - 76% переслідували фінансову вигоду. Найбільше інцидентів зафіксовано в сфері охорони здоров'я, нерухомості, державного управління, роздрібної торгівлі та фінансів.
Злочинні групи відповідальні за 62% зовнішніх атак, а системні адміністратори є головною внутрішньою загрозою, вони були винуватцями інцидентів в 26% випадків.
Найбільш поширеним видом атак був фішинг (шахрайство з метою отримання незаконного доступу до конфіденційних даних користувачів), на частку якого припадає 96% інцидентів. Найпоширенішим видом шкідливого ПЗ стали програми-вимагачі.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини