Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Що може погрожувати вашому смартфону

10 травня 2018, 13:18
171
0
Реклама

Британська Daily Mail повідомила, що WhatsApp атакує нова «текстова бомба», що виводить з ладу як iOS-, так і Android-пристрої. Її код опубліковано на спеціалізованому ресурсі, тому будь-який бажаючий може скопіювати його і розіслати кому завгодно.
Ця «бомба» являє собою текстові повідомлення двох видів. У першому написано «This is very interesting», є смайлик і посилання «Read more». Якщо на него натиснути, то пристрій зависне і перестане працювати. Друге текстове повідомлення говорить: «If you touch the black point then your WhatsApp will hang». Якщо користувач натисне на чорну крапку в цьому повідомленні, то пристрій дійсно зависне. Для того щоб повернути його в робочий стан, потрібно перезавантаження.
Порівняльна необразливість цієї «бомби» дозволяє припустити, що її розсилають головним чином заради жарту. Але за такою ж схемою можуть поширюватися і справжні шкідливі програми. Тому не варто забувати, що для смартфонів діє те ж правило, що і для комп'ютерів: не відкривати (не натискувати на) сумнівні поштові та інші повідомлення.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини