Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЖКГ

Діяльність по управлінню багатоквартирними будинками набуває нормативних рамок

5 травня 2018, 08:01
221
0
Реклама

Мінрегіон представив до обговорення проект постанови уряду про затвердження Правил надання послуги з управління багатоквартирним будинком. Без цього документу перспективний ринок послуг з управління не може повноцінно розвиватися.

Згідно з проектом, така послуга включатиме: утримання спільного майна (прибирання, санітарно-технічні роботи, утримання ліфтів тощо), купівлю електроенергії, поточний ремонт. Управитель зможе надавати й інші послуги, наприклад, утримання та обслуговування внутрішньобудинкових комунальних систем, якщо це буде окремо зафіксовано в договорі.

На управителя буде покладено обов'язок по веденню документації, управлінню банківським рахунком і забезпеченню постійного доступу співвласників до нього, а в деяких випадках він зможе виступати і як замовник технічних робіт.

Також документ містить Типовий договір про надання послуги з управління багатоквартирним будинком. Серед іншого, він визначає права і обов'язки сторін, ціну і порядок оплати послуги, порядок доступу управителя в приміщення будинку і взаємного інформування, відповідальність управителя та співвласників.

Проект був розроблений на виконання Законів «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» і «Про житлово-комунальні послуги». За оцінками Мінрегіонрозвитку, прийняття Правил матиме вплив на 5,5 тис. суб'єктів господарювання, а також сприяти появі нових учасників на ринку.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини