Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кейс «Мотор Січі»: продовження

25 квітня 2018, 09:00
252
0
Реклама

Почесний президент ПАТ «Мотор Січ», народний депутат В'ячеслав Богуслаєв розцінює проведені 23 квітня столичним управлінням СБУ обшуки на підприємстві як «частину плану щодо рейдерського захоплення» підприємства: «Наші акції продаються відкрито на біржах. Я продав 15% акцій і залучив інвестиції: 100 млн доларів в минулому році і стільки ж в цьому». Він підкреслив, що продаж акцій китайському інвестору, а також співробітництво з китайською стороною щодо організації ліцензійного виробництва українських авіадвигунів в КНР здійснюються підприємством в суворій відповідності до законодавства.
Нагадаємо, що торік у вересні Шевченківський райсуд Києва своєю ухвалою задовольнив клопотання слідчого СБУ про арешт сконцентрованих у власності п'яти офшорів 41% акцій ПАТ «Мотор Січ», які знаходяться на рахунках зберігача - компанії «Драгон капітал». Підстава - у зв'язку з підозрою в змові і спробі ліквідації підприємства, що має важливе значення для обороноздатності і економіки держави. Зробити це, нібито, хотіли через продаж і виведення акцій за межі України. За даними слідства, в результаті проведеної в 2016 році угоди купівлі-продажу, 56% акцій підприємства опосередковано володіє громадянин Китаю, власник Beijing Skyrizon Aviation Industry Investment Co.
Згідно з оприлюдненими в травні минулого року планам, в даний час «Мотор Січ» і Beijing Skyrizon Aviation Industry Investment повинні відпрацьовувати програму партнерства, що передбачає ліцензійне виробництво українських авіаційних двигунів на потужностях в КНР. Програма партнерства включає також інвестиційні плани китайської сторони вкласти близько 250 млн дол. в модернізацію потужностей «Мотор Січі».

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини