Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Для перевізників водним транспортом посилять вимоги щодо забезпечення безпеки

25 квітня 2018, 08:01
189
0
Реклама

17 квітня Мінінфраструктури оприлюднило проект змін до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з перевезення пасажирів, небезпечних вантажів та небезпечних відходів річковим, морським транспортом.

У проекті наведено винятковий перелік видів госпдіяльності, для ведення яких потрібна дана ліцензія, посилено ряд технологічних, організаційних і кадрових вимог до заявників. Наприклад, якщо підприємство перевозить небезпечні вантажі і відходи, мають бути призначені відповідальні особи, що здійснюють контроль за їх зберіганням і вантажними операціями. А кваліфікація членів екіпажа судна повинна відповідати, у тому числі, Міжнародній Конвенції про підготовку і дипломування моряків та несення вахти 1978 року.

Якщо проект буде схвалено, для отримання ліцензії всім доведеться подавати копію свідоцтва про управління безпекою (зараз подається тільки за наявності). Буде розширено перелік документів для суб'єктів, що виконують вантажні роботи. Зокрема, вони будуть підтверджувати право на використання місця зберігання небезпечних вантажів, кваліфікацію відповідальних фахівців, придатність гідротехнічної споруди до експлуатації.

Зацікавлені особи можуть внести свої побажання і пропозиції за проектом впродовж 30 календарних днів з дня публікації.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини