Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держвиконавець погодилася незаконно зняти арешт з нерухомості за 23 тисячі гривень

12 квітня 2018, 17:15
190
0
Реклама

Столична прокуратура повідомила про направлення до суду обвинувального акта щодо головного держвиконавця одного з районних відділів ДВС, викритої у хабарі. За словами правоохоронців, вона отримала неправомірну вигоду в сумі 23 тис гривень за вирішення питання про зняття арешту з квартири боржника. Однак, затіяне завершити не вдалося - посадова особа ДВС і посередник від боржника були затримані співробітниками СБУ та поліцейськими.
В даному випадку не можна нехтувати презумпцією невинуватості і необхідно дочекатися вироку суду. Але, наведений приклад підтверджує те, що проблема недобропорядності окремих державних виконавців все ще існує. А з віднедавна кількість осіб, уповноважених здійснювати виконавчі дії, збільшилася за рахунок приватних виконавців - вони також можуть працювати з держреєстром нерухомості.
Тому не втрачає актуальності питання оперативного контролю реєстраційних дій щодо нерухомості - завдяки йому власник зможе швидко відреагувати на незаконні дії зі своїм майном. Про зміни в реєстрі нерухомості можна оперативно дізнатися SMS-повідомленням, електронним листом або повідомленням в кабінеті користувача за допомогою спеціального сервісу «SMS-Маяк», запущеного на технічній базі «ЛІГА: ЗАКОН».

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини