Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Для звільнення працівника у зв'язку з систематичним невиконанням обов'язків у роботодавця мають бути належні підстави

5 квітня 2018, 17:21
205
0
Реклама

У березні Верховний Суд розглянув справу № 336/3679/17 про незаконне звільнення робітниці. При цьому суди нижчої і апеляційної інстанції її підтримали, а касаційний суд встав на сторону роботодавця.

Згідно з матеріалами справи, жінка була звільнена за недотримання трудової дисципліни. Чинне трудове законодавство не передбачає такого терміну, але в практиці склалося наступне стале визначення: це правові норми, які регулюють внутрішній трудовий розпорядок і встановлюють трудові права і обов'язки сторін, а також заохочення за успіхи і відповідальність за невиконання трудових обов'язків. Доказами неодноразового неналежного виконання обов'язків співробітницею працедавець вважав накази про винесення догани та притягнення до відповідальності. Проте в ході розгляду справи вони були визнані нікчемними, оскільки не встановлювали конкретну провину робітниці. Крім того, 3-х годинну відсутність робітниці, під час якої вона їздила в управління праці у зв'язку зі своїми безпосередніми обов'язками, працедавець розцінив як підставу для звільнення у зв'язку з порушенням трудового розпорядку.

У своєму рішенні Верховний Суд роз'яснив, що ці аргументи є недостатніми для звільнення особи згідно п.3 ст. 40 Кодексу законів про працю KD0001. Рішення суду першої інстанції залишене в силі.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини