Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Парламент попередньо схвалив проект реформи у сфері банкрутства

22 березня 2018, 08:01
176
0
Реклама

Цілком можливо, що вже в недалекому майбутньому банкрутство і відновлення платоспроможності стане не такою затяжною і важкою справою. Саме така мета поставлена перед Кодексом України з процедур банкрутства, проект якого 20 березня Верховна Рада прийняла за основу. Це сталося менше ніж через тиждень після того, як парламентський комітет з питань економічної політики схвалив відповідний законопроект № 8060.
Нагадаємо, цей документ передбачає низку важливих нововведень, серед яких можливість відновлення платоспроможності фізичних осіб, впровадження позасудових механізмів врегулювання спорів, оптимізація всієї процедури шляхом її прискорення та удосконалення захисту кредиторів. Детальніше про законопроект див. «Парламентський комітет рекомендував прийняти за основу проект кодексу про банкрутство».
На користь того, що проект кодексу перед розглядом у другому читанні буде доопрацьовано, свідчить і те, що Головне науково-експертне управління парламенту зробило до законопроекту низку пропозицій і зауважень та запропонувало його відправити на доопрацювання. Але з огляду на те, що парламентська процедура прийняття кодексу взяла досить швидкий старт, цілком можливо, що реформа буде схвалена в цілому вже скоро. Тим більше, що Президент назвав документ пріоритетним, та й Уряд просить не зволікати з його розглядом.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини