Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Проблема використання в рейдерських цілях крадених печаток судів ще не вирішена

22 березня 2018, 10:28
170
0
Реклама

Всім, у кого є нерухомість на непідконтрольній території Донбасу, варто вживати всіх можливих заходів з охорони свого майна, оскільки на нього можуть зазіхнути рейдери. Відновити свої права власникам може бути дуже складно, оскільки рейдерам вдається вносити відповідні зміни до офіційного реєстру нерухомості.
20 березня СБУ повідомила про припинення діяльності чергової такої злочинної групи, що займалася легалізацією захоплень нерухомості в Донецьку. Захоплені об'єкти перереєстровувалися вже на підконтрольній территориии з використанням підроблених судових рішень, сфабрикованих за допомогою вкраденої печатки одного з судів Донецька. Зловмисники розуміли, що будь-яка перереєстрація на непідконтрольних територіях буде фікцією, тому вносили зміни в реєстр нерухомості користуючись можливостями екстериторіальності реєстраційних дій.
З огляду на те, що спрощення реєстраційних процедур рейдери часто використовують в своїх злочинних цілях, власникам нерухомості не можна втрачати пильності. Причому це стосується активів не тільки на непідконтрольних територіях, оскільки використовувати фіктивне судове рішення для перереєстрації майна можна не тільки там. Про зміни в реєстрі нерухомості щодо конкретного об'єкта можна відразу дізнатися SMS-повідомленням, електронним листом, а також повідомленням в кабінеті користувача, за допомогою спеціального сервісу «SMS-Маяк», запущеного на технічній базі «ЛІГА:ЗАКОН». Отримання оперативної інформації з реєстру дозволить швидко відреагувати на незаконну перереєстрацію.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини