Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Столичний нотаріус незаконно перереєстрував торговий центр

20 березня 2018, 11:45
215
0
Реклама

Київські прокурори повідомили про підозру приватному нотаріусу, якому ставлять за провину участь в рейдерському захопленні торгового центру в Києві площею близько 4 тис.кв.м. і вартістю близько 120 млн.грн. Правоохоронці стверджують, що нотаріус за хабар в розмірі 18 тис. доларів незаконно зареєстрував речові права на цей об'єкт на сторонніх осіб. В результаті цих дій майно вибуло з законного володіння власників.
Однак, під час розслідування злочинної схеми об'єкт нерухомості вдалося повернути законним власникам. В даний момент нотаріус стоїть перед реальною перспективою кримінальної відповідальності за зловживання повноваженнями і пособництво в рейдерстві шляхом вчинення правочинів з використанням підроблених документів із заподіянням шкоди у великих розмірах.
Нагадаємо, це вже далеко не перший випадок, коли в незаконних схемах з нерухомістю, зокрема, рейдерстві, тінь падає на нотаріусів. Тому для власників нерухомості залишається важливим оперативність отримання інформації про будь-які зміни в державному реєстрі щодо їх майна.
З огляду на те, що цей реєстр ведеться в електронному режимі, сучасним способом контролю є миттєві електронні звіти про будь-які дії з реєстровим записом щодо конкретного об'єкта нерухомості. Таку можливість забезпечує сервіс «SMS-Маяк», запущений на технічній базі «ЛІГА:ЗАКОН». Підключившись до нього власник зможе оперативно дізнатися про зміни в реєстрі нерухомості щодо свого майна SMS-повідомленням, електронним листом, а також повідомленням в кабінеті користувача.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини