Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Одним зі столичних рейдерів виявилась посадова особа комунального підприємства

14 березня 2018, 17:25
211
0
Реклама

Київські прокурори повідомили про підозру колишньому коменданту гуртожитку одного зі столичних комунальних підприємств, що незаконно заволоділа нерухомістю підприємства вартістю близько 700 тис. грн. Правоохоронці стверджують, що посадова особа, скориставшись своїми повноваженнями, підробила офіційні документи на право володіння двома комунальними приміщеннями. Після цього було звільнення та реєстрація на себе права власності на зазначені об'єкти з подальшою перереєстрацією.
Якщо вина екс-коменданта буде доведена судом, їй загрожує кримінальна відповідальність відразу за трьома складами злочину. Крім того, в межах кримінального провадження на незаконно відчужені приміщення накладено арешт.
На жаль, використання фіктивних документів залишається поширеним рейдерським методом. З огляду на спрощення реєстраційних процедур, не втрачає актуальності питання самостійного контролю власниками своєї нерухомості. Про зміни в реєстрі нерухомості можна оперативно дізнатися SMS-повідомленням, електронним листом, а також повідомленням в кабінеті користувача за допомогою спеціального сервісу «SMS-Маяк», запущеного на технічній базі «ЛІГА:ЗАКОН». Контролюючи реєстраційні дії щодо свого майна власник зможе швидко відреагувати на незаконні дії і припинити спроби рейдерського захоплення.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини