Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рейдером може виявитися і посередник у продажу нерухомості

22 лютого 2018, 13:52
246
0
Реклама

Київська обласна прокуратура повідомила про затримання трьох шахраїв, чий злочинний промисел звертає увагу на широкий перелік існуючих способів заволодіння чужою нерухомістю. В цьому випадку ключовим інструментом схеми захоплення стала довіреність.
Правоохоронці встановили, що троє осіб, увійшовши в довіру до потерпілої, запропонували їй допомогти продати її квартиру в Києві і придбати будинок в околицях столиці. Схваливши цю ініціативу, господиня видала «добродіям» довіреність на право розпорядження правом власності на нерухомість. Після цього вони вивезли потерпілу в один з будинків в Чернігівській області та насильно утримували її там. Тим часом, квартира була продана, а передача виручених коштів господині квартири або покупка їй нового будинку в плани шахраїв не входили.
Ці обставини стали відомі правоохоронцям, і тепер рейдерам загрожує до 12 років в'язниці за шахрайство і незаконне позбавлення волі людини.
Цей випадок підтверджує, що залишається актуальною проблема рейдерства, в зв'язку з чим власникам нерухомості важливо бути пильними. Зробити антирейдерський контроль зручним і таким, що не потребує додаткових зусиль, може спеціальний сервіс «SMS-Маяк», запущений на технічній базі «ЛІГА:ЗАКОН». З його допомогою про зміни в реєстрі нерухомості можна оперативно дізнатися SMS-повідомленням, електронним листом, а також повідомленням в кабінеті користувача.
Крім того, «SMS-Маяк» зручний для випадків, коли операцію з нерухомістю буде здійснювати повірений від імені власника. Швидке інформування про вчинення реєстраційних дій дозволить бути в курсі укладеної угоди не зі слів партнера, а на підставі даних держреєстру.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини