Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Черговому нотаріусу в Києві закидають участь в злочинній схемі з нерухомістю

14 лютого 2018, 10:12
206
0
Реклама

Правоохоронці з'ясували, що приватний нотаріус, знаючи про наявність у Держреєстрі прав на нерухомість і Єдиному реєстрі заборон відчуження нерухомості - записів щодо двох квартир в Харкові, перереєстрував цю нерухомість на нових власників. В результаті реальним власникам квартир було завдано збитків у розмірі близько 2 млн грн.
Столичні прокурори повідомили нотаріусу про підозру у зловживанні повноваженнями особою, що здійснює професійну діяльність, пов'язану з наданням публічних послуг, і зараз вирішується питання про обрання запобіжного заходу.
В даному випадку остаточні висновки можна буде робити лише після набрання законної сили вироком. Тим не менш, це вже далеко не перший випадок, коли в незаконних схемах з нерухомістю, зокрема, рейдерстві, тінь падає на нотаріусів як співучасників незаконних оборудок. Тому для власників нерухомості залишається важливим оперативність отримання інформації про будь-які зміни в державному реєстрі щодо їх майна.
З огляду на те, що цей реєстр ведеться в електронному режимі, сучасним способом контролю є миттєві електронні звіти про будь-які дії з реєстровим записом щодо конкретного об'єкта нерухомості. Таку можливість забезпечує сервіс SMS-Маяк, запущений на технічній базі «ЛІГА:ЗАКОН». Підключившись до нього, власник зможе оперативно дізнатися про зміни в реєстрі нерухомості щодо свого майна SMS-повідомленням, електронним листом, а також повідомленням в кабінеті користувача.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини