Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уточнений порядок реалізації імпортної продукції, що не підлягає сертифікації

13 лютого 2018, 09:01
218
0
Реклама

Прийом на комісію і реалізація імпортних вживаних і тих, що не підлягають сертифікації, товарів, при відсутності даних щодо їх безпечності для здоров'я населення, дозволяються в разі наявності позитивного висновку державної санітарно-епідеміологічної експертизи. Крім того, товари, на які поширюється дія технічних регламентів, супроводжуються документами про регламентну відповідність.
Це передбачено змінами до Правил комісійної торгівлі непродовольчими товарами, внесеними наказом Мінекономрозвитку від 20.12.2017 № 1850.
Також важливо враховувати і інші загальні уточнення в Правилах. Так, гарантійні строки на нові товари встановлюються нормативно-правовими актами, нормативними документами чи договором і вказуються в паспорті на товар або іншому документі-додатку до товару. Технічно складні побутові товари, на які гарантійні строки не закінчилися, приймаються на комісію разом з технічним паспортом або іншим документом, який заміняє його, з позначкою про дату продажу і розрахунковим документом, передбаченим Законом «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», переданих під час продажу споживачеві. В цьому випадку гарантійний строк не продовжується.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини