Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Держпродспоживслужбі пропонують допомогу бізнесу в підготовці до нових процедур держнагляду

9 лютого 2018, 14:01
181
0
Реклама

З 4 квітня буде чинним нове регулювання держконтролю у сфері харчової промисловості, виробництва кормів та ветеринарії. Аграріям і харчовикам вже варто готуватися до нових процедур аудиту, інспектування, передзабійних і післязабійних оглядів, відбору зразків, лабораторних досліджень і до різних видів перевірок.
Ключовими елементами держнагляду «по-новому» виступають ризик-орієнтований підхід і неочікуваність для оператора ринку (крім аудиту та інших випадків, коли попередження є необхідною умовою забезпечення ефективності держконтролю). Однак наглядові заходи повинні проводитися згідно з довгостроковим планом держконтролю, в межах якого перевірки господарюючих суб'єктів можуть здійснюватися без попередження.
8 лютого Держпродспоживслужба пообіцяла провести в березні низку регіональних семінарів, присвячених цим нововведенням. Голова відомства Володимир Лапа повідомив, що такі семінари заплановані в 4-5 областях з широким залученням бізнесу. Мета - максимальне інформування про вимоги нового закону.
Нагадаємо, Закон № 2042-VIII «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров'я та благополуччя тварин» був прийнятий 18.05.2017. Він набуде чинності 4 квітня поточного року (за винятком окремих положень).

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини