Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Місцеві чиновники незаконно виділяли землю за рахунок намитих територій в морі

5 лютого 2018, 17:22
266
0
Реклама

Оригінальний спосіб заробітку придумали місцеві депутати і чиновники Держгеокадастру в Донецькій області - вони вирішили створювати нові земельні ділянки за рахунок морської акваторії з метою їх виділення спільникам і подальшого продажу. Їм вдавалося провертати такі земельні схеми протягом двох років. Правоохоронні органи встановили факт незаконного виділення близько 30 земельних ділянок на березі Азовського моря.
Силовики оцінили заподіяний такими діями громаді збиток в 22 млн грн. Чиновникам доведеться відповідати за зловживання владою і службовим становищем - відповідна підозра їм вже повідомлена. Також вирішується питання про матеріальне відшкодування шкоди, заподіяної місцевій громаді.
Наведений приклад підтверджує те, що проблема шахрайства з нерухомістю залишається актуальною. Особливої небезпеки такі схеми набувають, коли в них беруть участь представники влади. У зв'язку з цим постійним елементом захисту активів повинен бути їх юридичний і фізичний контроль.
Правовий статус нерухомості можна відстежувати шляхом звернення до держреєстру, причому найзручніше це робити в електронному режимі. Таку можливість надає спеціальний сервіс SMS-Маяк, запущений на технічній базі «ЛІГА:ЗАКОН». З його допомогою про зміни в реєстрі нерухомості можна оперативно дізнатися SMS-повідомленням, електронним листом, а також повідомленням в кабінеті користувача.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини