Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінфін запропонував оновити порядок формування плану-графіка документальних податкових перевірок

17 січня 2018, 15:53
189
0
Реклама

12 січня оприлюднено проект нової редакції Порядку формування плану-графіка проведення документальних планових перевірок платників податків, спрямований на приведення процедури у відповідність до Податкового та Митного кодексів, оновлення переліку ризиків госпдіяльності платників податків та їх ступенів.

Проект передбачає, що річний план-графік для документальних планових перевірок з питань дотримання податкового, валютного й іншого законодавства складається відповідно до вимог ст. 77 розд. 2 Податкового кодексу. А план перевірок з питань державної митної справи, у тому числі своєчасності, достовірності, повноти нарахування і сплати митних платежів, складається з квартальних планів-графіків (відповідно до ст. 346 Митного кодексу).

План-графік на поточний рік публікується на сайті ДФС до 25 грудня року. Оновлення річного плану-графіка здійснюється в разі його коригування.

Окремі розділи проекту Порядку визначають структуру плану, порядок відбору платників податків - юросіб, фінустанов, представництв нерезидентів і фізичних осіб. Спеціальний розділ присвячено порядку відбору платників податків - юросіб для перевірок правильності обчислення, повноти та своєчасності сплати ПДФО, військового збору та ЄСВ.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини