Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держпродспоживслужба та МОЗ обмінюватимуться інформацією в межах контрольних заходів

19 грудня 2017, 15:47
270
0
Реклама

Держпродспоживслужба та МОЗ затвердили спільний Регламент для поліпшення взаємодії та координації дій з питань реалізації державної політики у сфері санітарного законодавства, здійснення державного нагляду (контролю) за додержанням санітарного законодавства.
Документ спрямований на координацію дій між територіальними органами Держпродспоживслужби та установами МОЗ. Така співпраця передбачає обмін інформацією про реєстрацію та розслідування випадків і спалахів інфекційних хвороб та неінфекційних захворювань, отруєнь і ботулізму.
Реалізація Регламенту має удосконалити забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення. Крім того, він повинен допомогти усувати передумови для повторення випадків порушень санітарних і протиепідемічних вимог.
Нагадаємо, що після випадків масових отруєнь у закладах громадського харчування минулого літа Держпродспоживслужба посилила нагляд у цій сфері та відзвітувала про найпоширеніші порушення на прикладі Києва. Контролери виявили, серед іншого, поширену відсутність особистих медичних книжок у персоналу і несвоєчасність проходження обов'язкових профілактичних медоглядів, відсутність термометрів у місцях зберігання сировини та порушення умов зберігання продукції.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини