Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держпраці акцентує увагу на боротьбі з тіньовою зайнятістю і з нового року посилить контроль

18 грудня 2017, 12:45
208
0
Реклама

На засіданні колегії Держпраці, що відбулося 14 грудня, було озвучено низку тез, що вказують на ключові вектори контрольно-наглядової функції служби в наступному році.

Провідним залишиться питання незадекларованої праці. У зв'язку з цим керівник Держпраці Роман Чернега підтвердив продовження співпраці відомства з ДФС, Пенсійним фондом та органами місцевого самоврядування в питанні відстежування незадекларованої праці. Нагадаємо, Пенсійний фонд має повноваження з передачі Держпраці та ДФС відомостей про ознаки використання праці неоформлених працівників і порушень трудового законодавства (див. постанову Пенсійного фонду від 29.05.2017 р. № 11-1).

Крім того, Р. Чернега вказав на активну взаємодію відомства з органами місцевого самоврядування: вже 187 інспекторів праці органів місцевого самоврядування отримали посвідчення та стали до роботи. До уваги роботодавців: форма та опис такого посвідчення затверджені наказом Мінсоцполітики № 866 від 24.05.2017.

У Держпраці не планують відмовлятися і від контролю заборгованості із зарплати. За словами директора департаменту з праці Ігоря Дегнери, велика частина загальної суми такої заборгованості припадає на економічно активні підприємства. Станом на 11 грудня їх борги становлять 1 млрд 356 млн грн, або 63 % загальних заборгованості із заробітної плати.

Під час засідання колегії також окреслили плани на наступний рік, що передбачають, серед іншого:

- підтримку курсу на боротьбу з незадекларованою працею та розширення повноважень інспекторів щодо безперешкодного доступу на робочі місця;

- пріоритет превентивних заходів (консультування) перед застосуванням адміністративних стягнень.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини