Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Банкам обіцяють удосконалення податкового аспекту реструктуризації кредитів

13 грудня 2017, 17:21
250
0
Реклама

12 грудня на першому засіданні новоствореної Експертної ради з підготовки узагальнюючих податкових консультацій Мінфіну приділили увагу зменшенню податкових перешкод при роботі банків з проблемними кредитами. Чиновники обіцяють, що роз'яснення цих питань допоможуть підвищити якість кредитного банківського портфеля завдяки зменшенню податкових перешкод при роботі банків із заборгованістю. Такі перешкоди, на думку Експертної ради, існують у зв'язку з неоднозначним застосуванням податкового законодавства.


Там констатували, що наразі серед найбільш поширених проблем, з якими стикаються банки у сфері оподаткування, - списання заборгованості, формування резервів, повідомлення позичальників про прощення або анулювання боргів. Саме через невизначеність щодо шляхів і методів такі операції зазвичай призводять до додаткових податкових навантажень.


У Мінфіні розраховують, що врегулювання цих невизначеностей за допомогою консультацій призведе до зниження кількості податкових спорів. При підготовці консультацій пріоритетними були питання, що стосуються найбільшої кількості платників податків і найбільших потенційних сум оподаткування.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини