Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кілька великих бізнес-структур постраждали від шахрайської схеми з нерухомістю

13 грудня 2017, 11:31
179
0
Реклама

Укрсоцбанк і Hyundai Corporation повідомили про те, що вони та низка банків постраждали від шахрайської схеми з нерухомістю. Загальна сума збитку оцінюється в 30 млн дол.


У спільному прес-релізі компанії повідомили про те, що певним особам вдавалося отримувати кредити в банках та укладати міжнародні торговельні угоди за підробленими документами. При цьому поручителями виступали компанії, які надавали під заставу неіснуючу нерухомість, відомості про яку вносилися до держреєстру на підставі фіктивних документів. Цілком можливо, що у схемі брали участь і оцінювачі нерухомості, оскільки вони також давали недостовірні дані замовникам. Постраждалі від шахрайських дій повідомили, що прокуратура за результатами правового аналізу цих операцій відкрила вже 20 кримінальних проваджень.


Незалежно від того, до якого підсумкового висновку у цьому випадку прийдуть правоохоронці, цей випадок підтверджує те, що проблема шахрайства з нерухомістю та рейдерства залишається актуальною. Тому власникам активів не можна втрачати пильність і варто завжди тримати на контролі збереження свого майна.


Правовий статус нерухомості можна відстежувати шляхом звернення до держреєстру. Сучасні технології дають змогу отримувати відомості про зміни в реєстрових даних оперативно і в електронному режимі, отримуючи своєчасні повідомлення доступними засобами зв'язку. Таку можливість забезпечує спеціальний сервіс SMS-Маяк, запущений на технічній базі «ЛІГА:ЗАКОН». За допомогою такого сервісу про зміни в реєстрі нерухомості можна оперативно дізнатися SMS-повідомленням, електронним листом, а також повідомленням у кабінеті користувача.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини