Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Аграрним рейдерам стане складніше реалізовувати свої наміри

7 грудня 2017, 09:01
159
0
Реклама

Міністр юстиції Павло Петренко повідомив, що 6 листопада Кабмін підтримав ініціативу Мін'юсту про ліквідацію можливості подвійної реєстрації оренди сільськогосподарських земель і поширення дії сервісу SMS-Маяк на власників та орендарів аграрних угідь. Саме подвійною реєстрацією часто користувалися і досі користуються рейдери для захоплення активів сільгоспвиробників.

Відповідна урядова постанова спрямована на забезпечення нових та удосконалення існуючих механізмів боротьби з рейдерством, гарантує захист майнових прав та інтересів землевласників і землекористувачів та упорядковує дані Державного земельного кадастру. Зокрема, документ встановлює автоматичну перевірку кадастрового номера земельної ділянки, що виключає його подвійну реєстрацію та реєстрацію неіснуючих ділянок, гарантує виправлення помилок при внесенні інформації. Крім того, значно ускладнити реалізацію рейдерських намірів має удосконалення механізму перевірки особи й дієздатності ініціатора реєстраційної дії.

Також Міністр зауважив, що завдяки сервісу SMS-Маяк власники чи орендарі зможуть відразу отримувати інформацію про спроби провести реєстраційні дії з їх майном, і в разі якщо ці дії проводяться без їх відома, швидко зреагувати.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини