Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Бджолярям варто готуватися до створення єдиного професійного реєстру й онлайн-карти пасік

4 грудня 2017, 09:01
461
0
Реклама

Держпродспоживслужба і Спілка пасічників погодили створення та наповнення єдиного національного реєстру пасічників. Згідно з попереднім проектом спільного рішення реєстрація в реєстрі передбачатиме, що кожній пасіці та вулику буде присвоєно номер для забезпечення простежуваності сировини і товару.


Чиновники і пасічники очікують, що це дасть змогу активніше залучати інвестиції для розвитку бджільництва, посприяє створенню кооперативів з переробки продукції бджільництва і допоможе бджолярам виробляти безпечну та якісну продукцію як для внутрішнього, так і зовнішнього ринків. Також реєстр дасть можливість координувати співпрацю бджолярів і сільгоспвиробників, зокрема, щоб уникнути загибелі бджіл під час обробки полів і садів пестицидами.


Крім цього, Держпродспоживслужба повідомила про підтримку ініціативи щодо створення в Україні онлайн-карти пасік і полів, на якій бджолярі можуть бути зацікавлені вказувати місце розташування своїх пасік. Цей сервіс має допомогти бджолярам дізнаватися про наявність у регіоні потенційно привабливих для бджіл полів і розуміти щільність розміщення пасік поблизу. Також онлайн-карта повинна поліпшити координацію дій і комунікацію вітчизняних бджолярів, зняти проблеми з переміщенням пасік на час цвітіння певних культур і допомогти фермерам в налагодженні співпраці з бджолярами при обробці полів.


У Держпродспоживслужбі зауважили, що запуск проекту онлайн-карти стане можливим тільки після створення єдиного національного реєстру бджолярів.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини