Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Змінено Порядок обліку платників податків

30 листопада 2017, 10:43
257
0
Реклама

Мінфін уточнив Порядок обліку платників податків, а бізнесу важливо врахувати низку нововведень.

Тепер зняття з обліку за попереднім місцезнаходженням здійснюватиметься автоматично одночасно з взяттям на облік за новим місцезнаходженням. При цьому одночасно зі зняттям з обліку юридичної особи (крім осіб, яких включено до Реєстру неприбуткових установ та організацій) або ФОП за основним місцем обліку здійснюється взяття на облік платника податків за неосновним місцем обліку без подання ним заяви.

Також із Порядку прибрали згадку про те, що контролюючий орган може призначити та провести документальну перевірку фізособи - платника податків після реєстрації припинення підприємницької діяльності.

Тим, хто планує створити або розширити мережу представництв за кордоном, необхідно мати на увазі, що змінами уточнено й порядок обліку під час створення відокремленого підрозділу юридичної особи за межами України. Тепер треба подати контролюючому органу за основним місцем обліку повідомлення в паперовому вигляді (ф. № 20-ОПП) протягом 10 робочих днів після створення, реєстрації такого підрозділу.

Взяття на облік відокремленого підрозділу іноземної компанії, відомості про яке внесено або підлягають внесенню до Єдиного держреєстру юридичних осіб, ФОП і громадських формувань, здійснюють на підставі відомостей із Єдиного реєстру. Взяття на облік підрозділу іноземної компанії, організації, зокрема постійного представництва нерезидента, відомості про яких не підлягають внесенню до Єдиного реєстру, здійснюють після належної акредитації (реєстрації, легалізації) їх на території України.

Крім того, внесено зміни до порядку формування документів, що надають контролюючі органи. Зокрема, нині такі документи можуть підписати не лише керівники органів або їх заступники, але й інші уповноважені особи.

Зміни до Порядку обліку платників податків і зборів затверджено наказом Мінфіну від 06.10.2017 р. № 839. Вони почнуть діяти з 9 грудня.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини