Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Держпродспоживслужбі розповіли про нововведення перевірок

29 листопада 2017, 13:50
191
0
Реклама

Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа на зустрічі з громадськими організаціями щодо захисту прав споживачів нагадав про нововведення у сфері контролю бізнесу. Чиновник на прикладі діяльності відомчого територіального органу в Києві розповів про проект з відеофіксації перевірок для забезпечення об'єктивного виявлення порушень. Крім того, у службі ведуть роботу з розробки онлайн-карти перевірок та над низкою інших ініціатив, однією з яких є проведення спільних нарад із представниками профільних громадських організацій.
Раніше Держпродспоживслужба звертала увагу підприємців на необхідність здійснення державної реєстрації потужностей з виробництва або обігу харчових продуктів, на які не потрібно отримання експлуатаційного дозволу. Причиною для такого нагадування стала поширеність таких порушень. При цьому як приклад питань, на які слід звернути увагу бізнесу, було наведено статистичні дані перевірок Держпродспоживслужби в закладах громадського харчування Києва. Поряд з відсутністю держреєстрації потужностей, тут поширені такі порушення:
- відсутність супровідних документів і маркування сировини;
- у технологічному процесі використовується інвентар, що потребує заміни або оновлення маркування;
- відсутність особистих медичних книжок у персоналу установ і несвоєчасність проходження обов'язкових профілактичних медичних оглядів;
- відсутність контрольних термометрів у місцях зберігання сировини;
- порушення умов зберігання продукції (строк зберігання сплив, зберігання сировини і готової продукції в одній холодильній камері, порушено умови товарного сусідства).

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини