Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінагрополітики представило проект нових правил виробництва коньяків

27 листопада 2017, 09:01
200
0
Реклама

На сайті Мінагрополітики оприлюднено проект Правил виробництва коньяків, обов'язкових для виноробів під час складання технологічних інструкцій і промислового контролю такої продукції.

Запропоновані нові технологічні, виробничі та класифікаційні регламенти крім удосконалення виробництва покликані захистити національне виноградарство. Як зазначено в пояснювальній записці до документа, зараз спостерігається тенденція щорічного скорочення площ виноградників, а також падіння рентабельності вітчизняного виробництва винограду і виноматеріалів.

Причиною тому стали чинні правила, згідно з якими під час виробництва ординарних коньяків допускається використання імпортних коньячних спиртів і коньяків, проте їх допустимі частки не визначено. Це призвело до того, що 8 підприємств, які отримали ліцензію на виробництво коньяку за цими правилами, довели частку використання імпортних спиртів до 100 % (за даними Держстату та ДФС). Також вітчизняні заводи первинного виноробства через демпінгові ціни на імпортні спирти вимушені реалізовувати сировину за цінами, нижчими за собівартість. Це і призвело до необхідності затвердження нових виробничих правил.

Проект передбачає, що виробництвом коньяків можуть займатися господарюючі суб'єкти, які підготували належним чином необхідні складові технологічного циклу: обладнання, тару, допоміжну сировину та матеріали. Також обов'язковою є наявність фахівців, техдокументації, інструкції з техніки безпеки, організації обліку та звітності.

Крім того, виробникам коньяку варто готуватися до деталізації частки імпортної сировини в коньяках України: в Мінагрополітики готують зміни в законодавстві для розширення ринків збуту сировини і стимулювання виробників сумлінно виконувати вимоги законодавства щодо повного циклу виробництва коньяку та використовувати вітчизняну сировину.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини