Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЖКГ

Кабмін обіцяє підтримку газовидобувної галузі

23 листопада 2017, 18:43
228
0
Реклама

23 листопада Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив про урядовий курс на спрощення дозвільних процедур у сфері видобування газу та зниження ставок ренти до 12 % під час запуску нових свердловин. Це має стати стимулом для галузевого розвитку та забезпечення енергонезалежності. В уряді планують до кінця року спільно з парламентарями й експертним середовищем розробити необхідні рішення з цих питань.

На думку Прем'єра, державні компанії та приватні структури, що працюють у галузі, забезпечують нарощування видобування, оновлення основних фондів і впровадження нових технологій. Разом з тим істотно перешкоджають розвитку газовидобування недосконалі дозвільні процедури як на рівні центральної влади, так і на регіональному рівні.

Прем'єр пообіцяв спростити процедури ліцензування з метою забезпечення енергонезалежності та поліпшення інвестиційної привабливості галузі. Одним з ключових заходів має стати зниження рентних платежів. Крім того, заходи, що впроваджуються, мають посприяти і розвитку суміжних галузей, насамперед видобуванню нафти.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини