Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запропоновано нові заходи із захисту бізнесу. Тепер під час перевірок

21 листопада 2017, 13:32
183
0
Реклама

У парламенті запропонували доповнити реалізовані заходи із захисту бізнесу під час слідчих дій посиленням захисту підприємців від тиску органів держнагляду. Законопроект № 7326, запропонований групою народних депутатів, передбачає зміни у низці нормативно-правових актів, головною метою яких разом з правовим захистом є врегулювання існуючих проблем забезпечення адмінвідповідальності посадових осіб контролюючих органів.

Так, у Кодексі про адмінправопорушення передбачено запровадження відповідальності за порушення встановлених строків проведення держнагляду (контролю), їх періодичності та комплексності, порушення процедури повідомлення про перевірку, а також низки інших формальних обов'язків ревізорів. Крім того, адмінвідповідальність може послідувати за порушення порядку відбору зразків продукції, відмову пред'явити посвідчення та витребування інформації, що не стосується предмета перевірки.

КЗпП запропоновано доповнити зобов'язанням роботодавця за власною ініціативою розірвати трудовий договір із співробітником у разі повторного порушення ним вимог законодавства з питань державного нагляду (контролю). Крім того, відсутність фактів вчинення держслужбовцям адміністративних правопорушень може стати одним із показників під час проведення оцінки результатів його службової діяльності. Також автори ініціативи запропонували дати повноваження торгово-промисловим палатам наділяти своїх представників правом складання адмінпротоколів за фактами порушень у сфері держнагляду за госпдіяльністю.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини