Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЖКГ

Розроблено нові правила приймання стічних вод

10 листопада 2017, 12:17
269
0
Реклама

У серпні цього року Мінрегіон опублікував проекти Правил приймання стічних вод до систем водовідведення та Порядку визначення розміру плати, що справляється за понаднормативні їх скиди. Документи були уважно вивчені зацікавленою громадськістю, до них надійшли зауваження. Міністерство переробило проекти і тепер опублікувало їх оновлені версії.

Розроблені Правила поширюються як на виробників, тобто суб'єктів господарювання, що надають послуги з централізованого водовідведення, так і на споживачів - будь-яких юридичних осіб, ФОП і тих, хто здійснює незалежну професійну діяльність, що скидають стічні води.

На підставі цих Правил і з урахуванням пропозицій виробника мають розробляються місцеві правила приймання стічних вод до систем водовідведення населеного пункту. Їх затверджують органи місцевого самоврядування.

У Правилах зазначено, що кожен споживач скидає стічні води в систему централізованого водовідведення через окремий випуск з обов'язковим облаштуванням контрольного колодязя. У них наведено вимоги до стічних вод (хімічний склад, температура, кислотність, кількість твердих речовин тощо). У разі перевищення допустимих показників плата за приймання значно підвищується (встановлено відповідні коефіцієнти кратності). Наведено переліки виробничих процесів, за наявності яких треба мати локальні очисні споруди, і речовин, які заборонено скидати до централізованих систем.

Що стосується оплати, то в разі повної відповідності якості та режиму скидання стічних вод Правилам і умовам укладеного договору споживачі сплачують за тарифом, установленим за послуги водовідведення для відповідної категорії споживачів.

Додаткові обсяги стічних вод оплачуються в п'ятикратному розмірі тарифу. У такому самому розмірі оплачується увесь обсяг стічних вод, скинутих споживачем за час відсутності у нього договору з виробником. У разі виявлення залпового скидання забруднюючої речовини застосовується коефіцієнт кратності, що дорівнює 20.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини