Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд обіцяє подати найближчим часом законопроект про захист бізнесу

8 листопада 2017, 11:39
187
0
Реклама

8 листопада на засіданні Кабміну В. Гройсман пообіцяв найближчим часом подати до Парламенту законопроект про захист бізнесу і попросив депутатів схвалити цей документ до нового року. Уряд запропонує закріпити в законодавстві вимоги щодо відеофіксації обшуків і безперешкодного доступу адвокатів до участі в процесуальних діях. Також депутатам буде запропоновано створити спеціальну комісію, до чиїх повноважень входитиме розгляд випадків зловживань правоохоронних органів.


Раніше Прем'єр уже повідомляв про те, що до кінця осені в Парламент має надійти урядовий законопроект, що передбачає кримінальну відповідальність правоохоронців за тиск на бізнес. Тоді він відстоював створення спеціальної норми, спрямованої на захист підприємців від корумпованих правоохоронців. Це стало реакцією на скарги бізнесу з приводу необґрунтованих силових дій на обшуків під час недавньої зустрічі Президента і Прем'єр-міністра з представниками бізнесу.


При цьому першим на такі скарги відреагував Генеральний прокурор, направивши підлеглим лист-орієнтування щодо недопущення порушень прав суб'єктів господарювання. Лист містить низку розпоряджень Генпрокурора про посилення контролю за законністю залучення силових підрозділів під час слідчих дій (насамперед обшуків). Крім того, лист нагадує правоохоронцям про існуючі гарантії, якими не можна нехтувати - безумовний допуск адвоката, силові методи роботи лише в разі опору, повернення вилученого майна (якщо воно підлягає поверненню). Крім того, Генпрокурор пообіцяв посилити контроль за роботою піднаглядних органів і підлеглих колективів, а також забезпечення неухильного дотримання вимог закону.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини