Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Стала відомою нова порція інформації про офшорні угоди

6 листопада 2017, 10:08
255
0
Реклама

У першому розслідуванні півтора роки тому журналісти ICIJ розповіли про офшори в Панамі і на Британських Віргінських островах. Розслідування стало відомим у всьому світі як «Панамське досьє» (Panama Papers), оскільки його дані були отримані з документів панамської юридичної фірми Mossack Fonseca.
З 2016 року неназване джерело передав нові файли німецькій газеті Suddeutsche Zeitung, яка поділилася ними з ICIJ. Над архівом почали працювати близько 380 журналістів з 67 країн (Україна не увійшла до їх числа).
Нове розслідування отримало назву Paradise Papers («Райське досьє» або «Досьє з райських островів»). До журналістів потрапили 13,4 млн документів з архіву бермудських юридичних компаній Appleby і Estera (до 2016 р. вони надавали послуги під загальним брендом Appleby, потім Estera стала незалежною), повідомляє ICIJ на своєму сайті. Автори розслідування також використовували дані корпоративних реєстрів з різних юрисдикцій.
Раніше Appleby на своєму сайті попереджала, що в 2016 р. піддалася кібератаці, в результаті якої дані клієнтів могли потрапити в руки зловмисників.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини