Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На Рівненщині вдалося вирішити земельний конфлікт

30 жовтня 2017, 12:02
182
0
Реклама

У Мін'юсті повідомили, що конфлікт між жителями села Засів Радивилівського району Рівненської області та ТОВ «Радивилів Агро» щодо землекористування вдалося вирішити.


Нагадаємо, нещодавно до місцевого антирейдерського аграрного штабу звернулося агропідприємство зі скаргою на власників орендованих ним земельних паїв, що блокують роботу сільгосптехніки, попри виконання орендарем своїх договірних зобов'язань. Це унеможливлювало для орендаря проведення посівної кампанії. Селяни, своєю чергою, блокування техніки пояснювали тим, що на це їх спонукав сам орендар, оскільки мали місце непорозуміння щодо розміру орендної плати та строку дії договорів оренди.


24 жовтня відбулася зустріч працівників органів юстиції та Бюро правової допомоги з пайовиками й орендарем. Гострі питання вдалося врегулювати: пайовикам виплатили орендну плату в збільшеному розмірі, а до чинних договорів оренди внесли зміни в частині збільшення орендної плати. Крім цього, співробітники антирейдерського штабу роз'яснили власникам земельних ділянок особливості договірної роботи щодо оренди землі.


Випадки земельних конфліктів та рейдерства свідчать про те, що не втрачає актуальності питання захисту прав власників нерухомості, яким варто насамперед подбати про постійний юридичний і фізичний контроль свого майна. Правовий статус об'єктів нерухомості можна відстежувати шляхом звернення до Державного реєстру прав, причому найзручніше контролювати зміни в ньому в електронному режимі.


Таку можливість надає спеціальний сервіс SMS-Маяк, запущений на технічній базі «ЛІГА:ЗАКОН». З його допомогою про зміни в реєстрі нерухомості можна оперативно дізнатися SMS-повідомленням, електронним листом, а також через повідомлення в кабінеті користувача.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини