Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Мін'юсті відзвітували про результати антирейдерської роботи

26 жовтня 2017, 09:01
166
0
Реклама

Заступник Міністра юстиції з питань державної реєстрації Олена Сукманова повідомила, що за підсумками 9 місяців поточного року Комісія Мін'юсту з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації повернула у власність громадян більш як 5,5 тисяч земельних ділянок загальною площею майже 7 тисяч гектарів. За її словами, громадяни подають скарги на рейдерів і нечистих на руку реєстраторів. Було опрацьовано 204 скарги щодо земель, 183 - щодо об'єктів нерухомого майна, 66 - щодо реєстрації юридичних осіб і фізичних осіб - підприємців.

Серед заходів за результатами розгляду скарг - повернення інвесторам 52 квартир, що були відчужені рейдерським способом. Також Антирейдерська комісія задовольнила спільну скаргу 151 мешканця Кіровоградської області, земельні ділянки яких було незаконно перереєстровано.

Окрім цього, чиновниця повідомила, що Міністерство веде активну діяльність з перевірки якості роботи державних реєстраторів і нотаріусів. За результатами перевірок для 241 державного реєстратора тимчасово заблоковано, а для 16 - анульовано доступ до держреєстрів, а до Вищої кваліфікаційної комісії нотаріату направлено одне подання щодо анулювання свідоцтва про право займатися нотаріальною діяльністю.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини