Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Продовження мораторію на перевірки наступного року під загрозою

20 жовтня 2017, 13:21
312
0
Реклама

Перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов 19 жовтня повідомив про те, що міністерство виступає за припинення мораторію на перевірки 2018 року. Водночас він зазначив, що система перевірок має перейти на ризик-орієнтовані показники ефективності, що зробить бізнес більш обізнаним щодо процедури та результатів заходу перевірки. Подробиць стосовно таких нововведень чиновник не повідомив, проте пообіцяв, що буде запущено інтегровану базу перевірок, яка має стати частиною реформи державного контролю бізнесу.

Варто зазначити, що Міністерство економічного розвитку і торгівлі є одним із державних органів, які найтісніше взаємодіють із бізнесом. У зв'язку з цим позиція бізнесу може бути вагомим аргументом, коли вирішуватиметься питання про продовження дії мораторію на наступний рік.

Утім, дискусії про доцільність обмеження перевірок ведуться з моменту його запровадження. Аргументів проти мораторію додають аварійні події на виробництві, що спричинили тяжкі наслідки. Зокрема, поточного року за результатами масових отруєнь в громадському харчуванні та пожежі в дитячому оздоровчому закладі видавалися окремі розпорядження про перевірки відповідних сфер. Враховуючи ці обставини та те, що в Уряді серйозно завели мову про скасування мораторію, цілком можливо, що вже наступного року контрольно-наглядова функція органів влади запрацює на повну силу.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини