Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Парламенті планують встановити відповідальність за неналежний захист інформації

6 жовтня 2017, 15:15
210
0
Реклама

13 липня було зареєстровано законопроект, який пропонує встановити адміністративну відповідальність за невиконання вимог законодавства щодо організації та забезпечення технічного захисту інформації. Таким чином автори ініціативи планують підвищити рівень захисту державних інформаційних ресурсів та інформації, вимоги до захисту якої встановлено законом. Комітет із питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності - профільний у цій сфері - рекомендував народним депутатам підтримати документ.

Нагадаємо, законопроект № 6711 передбачає доповнення Кодексу про адміністративні правопорушення новим складом провини «Невиконання вимог законодавства щодо організації та забезпечення технічного або криптографічного захисту інформації». Покарання буде передбачено за невиконання таких вимог щодо державних інформаційних ресурсів або інформації, вимоги із захисту якої встановлено законом, яка циркулює на об'єктах інформаційної діяльності та в інформаційно-телекомунікаційних системах, що наражає її на загрозу.

За такі дії посадові особи підприємств та організацій будь-якої форми власності можуть бути оштрафовані на суму від 50 до 100 НМДГ. У разі повторення порушення протягом року штраф може бути збільшено до 150 НМДГ.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини