Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В уряді готують розширення контрольних повноважень Держпродспоживслужби

21 вересня 2017, 17:37
165
0
Реклама

У Держпродспоживслужбі відстоюють необхідність вдосконалення правового регулювання органічного виробництва, обігу та маркування відповідної продукції. Причиною цього є те, що прогалини в законодавстві дають можливості для поширення фальсифікату, що порушує права споживача та породжує недобросовісну конкуренцію. Це в підсумку знижує рівень довіри до української органічної продукції в цілому.
Для вирішення проблеми у відомстві вважають за необхідне отримати повноваження з моніторингу органічної продукції, вибіркової оцінки діяльності органів із сертифікації та операторів ринку органічної продукції. Крім того, у Держпродспоживслужбі розраховують отримати можливість ініціювати за необхідності виключення органу сертифікації з профільного реєстру.
Цю думку поділяє і Кабмін, про що свідчить урядовий законопроект № 5448 «Про основні засади та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції». Документ було зареєстровано ще в минулому році, але він поки не пройшов усіх кіл парламентської процедури. При цьому він не отримав і схвалення Головного науково-експертного управління Верховної Ради, де вважали за доцільне відправити його на доопрацювання після розгляду в першому читанні.
Характерно те, що одна з претензій експертів звернена до положення законопроекту про те, що контролюючому органу слід інформувати орган сертифікації про порушення, а не вживати заходів самостійно.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини